EFZO

Edese Federatie van Zang en Oratoriumverenigingen

 

Het Andere Koor Bennekom                                                  Bennekom

Het Andere Koor

Is een groep mensen die betrokken en enthousiast is naar elkaar en naar de muzikale keuze. Met elkaar gaan we de uitdaging aan om te kiezen en te komen tot een verantwoorde repertoirekeus.  Beleving begint bij jezelf dat ‘aangewakkerd’ kan worden door je omgeving.

Muzikaal gaan we zeer uiteenlopende projecten aan; van een musical/ pop avond tot en met werken uit de klassieke en/of opera periode. Maar we kijken ook over de landsgrenzen heen richting bv Russische muziek.. Ook muzikale ervaringen die niet in je eigen repertoire zitten, kan heel verhelderend en ontspannen werken op jezelf en naar de groep.

Iedere inwoner van Bennekom en omgeving is van harte welkom. Er wordt niet uitgegaan van een bepaalde (christelijke) identiteit. Het is een open vereniging waar iedereen welkom is maar natuurlijk wel van zingen houdt.

http://www.hetanderekoorbennekom.nl

Onbeperkt Talent                                       Ede   

 

Koor Onbeperkt Talent

Wij zijn een gemengd algemeen koor, uit Ede, opgericht in 2005, sindsdien onder leiding van onze dirigent Karen Brouwer. Zangers uit de wijde omgeving van Ede komen iedere woensdag naar de Oude Kerk in Bennekom om daar een avond te repeteren. Ons koor is uniek in zijn samenstelling: ongeveer de helft van onze zangers heeft een beperking.

We zingen vooral populaire muziek, Nederlandstalig en anderstalig, van Engels, Frans en Duits, tot soms uitstapjes naar Hongaars en Nepalees!

 

In ons koor staat plezier in zingen centraal. We genieten met elkaar van muziek maken, van samen koor zijn. Samen zingen, de uitdaging aangaan om steeds weer andere liederen in te studeren, daar draait het om. Het maakt dan even niet uit of je wel of niet goed kunt lopen, zien, of dat je wat meer moeite hebt met bepaalde dingen.

Samen bezig zijn met muziek, daar draait het om. Dat geeft plezier, verbinding en ontspanning.

Dat wil Onbeperkt Talent laten zien en horen, en daarmee uitdragen wat in deze maatschappij steeds belangrijker wordt: er zijn voor elkaar op een logische manier, concentreren op wat je samen kunt bereiken, want samen is leuker! Onbeperkt Talent laat zien dat het kan! 

https://onbeperkttalent.nl


 

Edese Kreten                                                                              Ede Edes Vrouwenkoor                                                                         Ede

 

 

 COV Sursum Corda Lunteren                                                 Lunteren 


De Christelijke Oratorium Vereniging Sursum Corda (de harten omhoog) werd opgericht in 1930. Wij zijn een gemengd koor met zo'n 60 leden dat ieder jaar een uitvoering geeft, de laatste jaren in de Oude Kerk te Ede.
COV Sursum Corda is, wat haar samenstelling betreft, een jonge vereniging en haar leden hebben passie voor muziek. De avonden worden geleid door de enthousiaste en vakkundige dirigent Gert Jan van der Pol en de pianobegeleiding wordt verzorgd door Ans van Scherrenburg.
Wij zingen klassieke koorwerken (oratoria) die meestal een verhaal vertellen. Een à twee keer per jaar hebben we een concert met solisten en een orkest.
Momenteel zijn we meerdere stukken tegelijk aan het instuderen, dus het is altijd zeer gevarieerd. Op ons programma staan, naast beroemde werken van Händel, Mozart en Bach, ook minder bekende werken van componisten als Rutter, Tippett, Gjeilo, Jenkins of Duruflé. 

www.covsursumcorda.nl  


 

 Valley Voices Vocal Group                                                              Ede
  Zangkoor IKK Immanuel                                                    Harskamp 

 POPKOOR ZINGIS                                                                             Ede

 

 

VOCALISE                                                                                         Ede 


Christelijk Mannenkoor Ede                                                            Ede 
Chr. Mannenensemble Resonans                                           Lunteren


 

COV. EXCELSIOR EDE                                                                     EDE

 

    

 

 C.O.V. Bennekom                                                      Bennekom

 Chr. gemengd koor Immanuel                                        Bennekom

                                        

 ENKA Mannenkoor Ede                                                             Ede   

 

The New Creation                                                                           Ede

Chr. Regiokoor Fiducia-Ede                                                              Ede

Interkerkelijk Gospelkoor Together                                                 Lunteren                            
Pluskoor Gelderse Vallei                                                         Regiokoor


      Het Pluskoor Gelderse Vallei is als gemengd koor voor 50-plussers opgericht in januari 2013 vanuit de behoefte aan een koor voor de wat oudere, maar nog vitale stem. Vanaf de start is het Pluskoor een klassiek georiënteerd koor met regelmatig uitstapjes naar het lichtere en moderne genre. Samen toe werken naar optredens is het doel. De concerten worden altijd uitgevoerd met professionele musici en afhankelijk van het muziekstuk ook met solisten.


De repetities vinden in plaats op de dinsdagmiddag van 14:10 tot 16:10 uur in het “witte kerkje” aan het Regentesseplein 1 te Ede. Kom vrijblijvend een keer luisteren en/of meedoen.


Zie voor meer info: https://www.pluskoorgeldersvallei.nlVoice -Mail                                                                            Bennekom


Gospelkoor By Grace                                                              Bennekom


In september 2017 is in Bennekom een nieuw gospelkoor gestart met ruim 40 enthousiaste en gemotiveerde zangers  uit de regio. 

Het koor staat onder leiding van Marleen van der Kolk.

Wij zingen een breed repertoire van engels en nederlandstalige gospels, spirituels, worship liederen en hymns. By Grace is een interkerkelijk koor en wil door middel van zang en muziek God prijzen en het geloof in Jezus Christus en het evangelie uitdragen.

http://www.bygrace.nl  


Otto Voci                                                                                           Ede    

 Dubbelkwartet Otto Voci Ede werd in 2015 opgericht door een aantal enthousiaste koorzangers die graag ook in een kleinere bezetting willen zingen. Ons repertoire bestaat uit oude en hedendaagse klassieke koormuziek. We zingen zowel a capella stukken als werken met piano- of orgelbegeleiding. Een overzicht van inmiddels uitgevoerde werken is te vinden onder het kopje repertoire. Sinds 2015 hebben we onder andere huisconcerten gegeven, opgetreden bij Cultureel Café Dante in Ede, en medewerking verleend aan twee diensten in de Edesche Concertzaal. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze contactgegevens.

lwww.ottovoci-ede.nl

Looft den Heer                                                                                    Ede

 

Chenánja is een enthousiast interkerkelijk jongerenkoor. Het doel van ons koor is om Nederlandstalige- en sinds kort ook anderstalige- psalmen, gezangen en (vaderlandse) liederen te zingen die gegrond zijn op de Bijbel en de Drie Formulieren van Enigheid. Het ledenaantal ligt rond de 60 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 35 jaar. De koorleden komen uit de wijde omgeving van Ede.