Voice -Mail

Bennekom

In september 2017 is in Bennekom een nieuw gospelkoor gestart met ruim 40 enthousiaste en gemotiveerde zangers uit de regio.


Het koor staat onder leiding van Marleen van der Kolk.


Wij zingen een breed repertoire van engels en nederlandstalige gospels, spirituels, worship liederen en hymns. By Grace is een interkerkelijk koor en wil door middel van zang en muziek God prijzen en het geloof in Jezus Christus en het evangelie uitdragen.


http://www.bygrace.nl

Otto Voci

Ede

Dubbelkwartet Otto Voci Ede werd in 2015 opgericht door een aantal enthousiaste koorzangers die graag ook in een kleinere bezetting willen zingen. Ons repertoire bestaat uit oude en hedendaagse klassieke koormuziek. We zingen zowel a capella stukken als werken met piano- of orgelbegeleiding. Een overzicht van inmiddels uitgevoerde werken is te vinden onder het kopje repertoire. Sinds 2015 hebben we onder andere huisconcerten gegeven, opgetreden bij Cultureel Café Dante in Ede, en medewerking verleend aan twee diensten in de Edesche Concertzaal. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze contactgegevens.


lwww.ottovoci-ede.nl

Looft den Heer

Ede

Chenánja is een enthousiast interkerkelijk jongerenkoor. Het doel van ons koor is om Nederlandstalige- en sinds kort ook anderstalige- psalmen, gezangen en (vaderlandse) liederen te zingen die gegrond zijn op de Bijbel en de Drie Formulieren van Enigheid. Het ledenaantal ligt rond de 60 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 35 jaar. De koorleden komen uit de wijde omgeving van Ede.

Het koor Tarantella bestaat sinds 1999.

We repeteren meestal bij zorgboerderij Makandra op zolder, een gezellige plek met een piano.

 

Tarantella heeft momenteel 22 leden , inclusief de dirigent: Juliette Stout, de meesten woonachtig in Ede en directe omgeving.

4 tenoren

4 bassen

6 alten

7 sopranen

Alle koorleden zijn ouder dan 16 jaar.

 

We zijn op zoek naar een extra tenor en bas. We streven naar een aantal tussen de 20 en 25 leden.

 

Afgelopen jaren hebben we deelgenomen  aan

- Gluren bij de buren

- Ede uit de kunst

- Muziek op het beachfestival

- Dickensmarkt

- Kerst klanken bij de Doesburgermolen en andere kerstoptredens

- Samenwerkingsproject met theater de Plaats bij jachtslot Hubertus

- Gezamenlijk concert in Cultura met andere koren

 

Dit jaar bestaan we 25 jaar en dat vieren we onder andere met een 'Festival van gemengde noten' op het terrein van Makandra op zaterdag 1 juni.

Het belooft een hele leuke middag te worden met hapjes, drankjes en diverse optredens van het koor en van bevriende muziekgroepen en kwartetten.www.tarantella.nl

Het Andere Koor Bennekom

Bennekom

Het Andere Koor


Is een groep mensen die betrokken en enthousiast is naar elkaar en naar de muzikale keuze. Met elkaar gaan we de uitdaging aan om te kiezen en te komen tot een verantwoorde repertoirekeus. Beleving begint bij jezelf dat ‘aangewakkerd’ kan worden door je omgeving.


Muzikaal gaan we zeer uiteenlopende projecten aan; van een musical/ pop avond tot en met werken uit de klassieke en/of opera periode. Maar we kijken ook over de landsgrenzen heen richting bv Russische muziek.. Ook muzikale ervaringen die niet in je eigen repertoire zitten, kan heel verhelderend en ontspannen werken op jezelf en naar de groep.


Iedere inwoner van Bennekom en omgeving is van harte welkom. Er wordt niet uitgegaan van een bepaalde (christelijke) identiteit. Het is een open vereniging waar iedereen welkom is maar natuurlijk wel van zingen houdt.


http://www.hetanderekoorbennekom.nl

Onbeperkt Talent

Ede

Koor Onbeperkt Talent


Wij zijn een gemengd algemeen koor, uit Ede, opgericht in 2005, sindsdien onder leiding van onze dirigent Karen Brouwer. Zangers uit de wijde omgeving van Ede komen iedere woensdag naar de Oude Kerk in Bennekom om daar een avond te repeteren. Ons koor is uniek in zijn samenstelling: ongeveer de helft van onze zangers heeft een beperking.

We zingen vooral populaire muziek, Nederlandstalig en anderstalig, van Engels, Frans en Duits, tot soms uitstapjes naar Hongaars en Nepalees!


In ons koor staat plezier in zingen centraal. We genieten met elkaar van muziek maken, van samen koor zijn. Samen zingen, de uitdaging aangaan om steeds weer andere liederen in te studeren, daar draait het om. Het maakt dan even niet uit of je wel of niet goed kunt lopen, zien, of dat je wat meer moeite hebt met bepaalde dingen.

Samen bezig zijn met muziek, daar draait het om. Dat geeft plezier, verbinding en ontspanning.

Dat wil Onbeperkt Talent laten zien en horen, en daarmee uitdragen wat in deze maatschappij steeds belangrijker wordt: er zijn voor elkaar op een logische manier, concentreren op wat je samen kunt bereiken, want samen is leuker! Onbeperkt Talent laat zien dat het kan!


https://onbeperkttalent.nl

Edese Kreten

Ede

Ede

Edes Vrouwenkoor

Lunteren

COV Sursum Corda Lunteren

De Christelijke Oratorium Vereniging Sursum Corda (de harten omhoog) werd opgericht in 1930. Wij zijn een gemengd koor met zo'n 60 leden dat ieder jaar een uitvoering geeft, de laatste jaren in de Oude Kerk te Ede.
COV Sursum Corda is, wat haar samenstelling betreft, een jonge vereniging en haar leden hebben passie voor muziek. De avonden worden geleid door de enthousiaste en vakkundige dirigent Gert Jan van der Pol en de pianobegeleiding wordt verzorgd door Ans van Scherrenburg.
Wij zingen klassieke koorwerken (oratoria) die meestal een verhaal vertellen. Een à twee keer per jaar hebben we een concert met solisten en een orkest.
Momenteel zijn we meerdere stukken tegelijk aan het instuderen, dus het is altijd zeer gevarieerd. Op ons programma staan, naast beroemde werken van Händel, Mozart en Bach, ook minder bekende werken van componisten als Rutter, Tippett, Gjeilo, Jenkins of Duruflé.


www.covsursumcorda.nl

Ede

Valley Voices Vocal Group

Zangkoor IKK Immanuel

Harskamp

POPKOOR ZINGIS

Ede

VOCALISE

Ede

Christelijk Mannenkoor Ede

Ede

Chr. Mannenensemble Resonans

Lunteren

COV. EXCELSIOR EDE

EDE

C.O.V. Bennekom

Bennekom

Chr. gemengd koor Immanuel

Bennekom

ENKA Mannenkoor Ede

Ede

The New Creation

Ede

Chr. Regiokoor Fiducia-Ede

Ede

Interkerkelijk Gospelkoor Together

Lunteren

Pluskoor Gelderse Vallei

Regiokoor

     Het Pluskoor Gelderse Vallei is als gemengd koor voor 50-plussers opgericht in januari 2013 vanuit de behoefte aan een koor voor de wat oudere, maar nog vitale stem. Vanaf de start is het Pluskoor een klassiek georiënteerd koor met regelmatig uitstapjes naar het lichtere en moderne genre. Samen toe werken naar optredens is het doel. De concerten worden altijd uitgevoerd met professionele musici en afhankelijk van het muziekstuk ook met solisten.


De repetities vinden in plaats op de dinsdagmiddag van 14:10 tot 16:10 uur in het “witte kerkje” aan het Regentesseplein 1 te Ede. Kom vrijblijvend een keer luisteren en/of meedoen.


Zie voor meer info: https://www.pluskoorgeldersvallei.nl

Voice -Mail

Bennekom

unsplash